933 248 583 scfis@iec.cat

Amb motiu de la commemoració del centenari de la visita d’Einstein a Barcelona el febrer de 1923, la Secció de Ciències i Tecnologia (SECCT) de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha preparat una exposició titulada «Cent anys d’Einstein a Catalunya». L’objectiu principal de l’exposició és apropar al públic la figura d’aquest gran científic.

L’exposició analitza la trajectòria d’Einstein, la vigència d’alguns dels seus treballs, l’exemple del seu compromís amb la pau i el curs que impartí a Barcelona el 1923, on establí lligams estrets amb la comunitat científica de l’època. Li plagué la música tradicional catalana i, a més, conegué llocs emblemàtics com el monestir de Sant Cugat, el nucli de l’antiga Ègara a Terrassa i el monestir de Poblet.

Està adreçada a persones interessades en la ciència, les contribucions d’Einstein i la seva actualitat.

L’exposició es pot visitar mitjançant visites guiades gratuïtes (50 minuts) del 21 de novembre de 2023 a l’11 de gener de 2024.

Si hi esteu interessats, us agrairem que empleneu aquest FORMULARI perquè pugueu triar la data i l’hora de la vostra visita guiada a l’exposició.