933 248 583 scfis@iec.cat

jordic_200“La missió Rosetta, la clau per entendre els cometes” conferència a càrrec de la Dra.  Carme Jordi del Departament d’Astronomia de la UB.
Lloc: Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans (Carrer del Carme 47, Barcelona)
Dia: Dimarts, 14 d’abril de 2015 a les set de la tarda (19 h)

Cartell de la conferència

Resum:
La missió espacial Rosetta de l’Agència Europea de l’Espai està fent un pas de gegant en la investigació dels cometes. Es va llançar a l’espai el 2004 i després de 10 anys de viatge va entrar en òrbita del cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko i va dipositar-hi un petit giny. L’observació in situ aporta informació sobre la composició i el desenvolupament del coma i les cues a mesura que el cometa s’acosta al Sol (màxim apropament a l’agost-2015). Els cometes, compostos majoritàriament d’aigua, són els objectes més primitius del sistema solar i porten l’empremta dels processos físics i químics que es van produir durant les primeres etapes de l’evolució del Sol i el sistema solar.

CV:
La Dra. Carme Jordi és professora del Departament d’Astronomia i Meteorologia de la Universitat de Barcelona, membre de l’Institut de Ciències del Cosmos i de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya.
La seva recerca es centra en la caracterització física de les estrelles i és membre del Gaia Science Team que és el comitè científic assessor de l’Agència Espacial Europea per a la missió espacial Gaia, que té com objectiu l’observació de mil milions d’estrelles de la nostra Galàxia.