OLIMPÍADA INTERNACIONAL de FÍSICA
FASE CATALANA
Any 2021
Benvinguts!!

La Societat Catalana de Física anuncia la celebració de la fase catalana de les Olimpíades Internacionals de Física.

Per tal de mantenir unes condicions de seguretat sanitària, enguany aquesta fase se celebrarà d'una manera diferent de com s'ha fet els darrers anys. El primer cap de setmana de març tindrà lloc de forma telemàtica una etapa de preselecció per escollir una cinquantena de participants, que hauran de fer una altre prova just abans de Setmana Santa. En principi, aquesta segona prova serà presencial (amb grups molt reduïts) i se celebrarà en diferents centres universitaris catalans simultàniament. En aquesta segona prova s'escolliran els tretze estudiants de batxillerat que formaran la delegació catalana que participarà en la fase espanyola, d'on sortiran els participants de l'Olimpíada Internacional i l'Olimpíada Iberoamericana.

Com que en la fase espanyola no hi poden participar més de dos estudiants de cada centre, en la preselecció també haurà una limitació de tres alumnes del mateix centre.

Enguany volem fer una crida especial a la participació, ja que aquesta és molt còmode en la fase de preselecció, perquè no s'ha de fer cap desplaçament, fet que permet arribar a qualsevol contrada de la nació. Ens cal trobar els millors estudiants per intentar igualar o superar els resultats dels anys anteriors. Pràcticament en totes les edicions, la delegació catalana ha obtingut sempre un índex de premiats més gran del 80% i l'any passat dos representants catalans van quedar entre els deu millors.

La inscripció ja està oberta, i ho estarà fins darrera hora del dia 4 de març, el dia abans de la realització de les proves.

A la prova telemàtica s'hi pot accedir des de l'adreça
https://educaciodigital.cat/projectes/moodle/course/index.php?categoryid=268
o bé des de l'apartat Entrada a la prova de més avall.

Us aconsellem que entreu abans del dia de la prova per veure les instruccions i per fer unes pràctiques de la seva realització. Cal identificar-se en l'extrem superior a la dreta.

La fase espanyola es realitzarà telemàtica o, si és possible de manera presencial (a Lugo) del 23 al 26 d'abril. La fase internacional tindrà lloc a Lituània al juliol i la fase iberoamericana, a Brasil cara al setembre

La informació actualitzada es podrà trobar en aquesta mateixa adreça: http://scfis.iec.cat/olimpiada/

Entrada a la prova   Anunci Olimpíada 2021
Cartell Olimpíada 2021   Inscripció electrònica
RSEF   IPhO
Temari de l'OIF   Proves d'anys passats
Normes estatutàries de l'OIF
Núria Fuster
933248583
Darrera actualització
28 de febrer de 2021
18:52:00
Webmaster