OLIMPÍADA INTERNACIONAL de FÍSICA
FASE CATALANA
Any 2018
Benvinguts!!

Per la part catalana ja s'ha acabat la participació en la XXIX Olimpíada Internacional de Física, corresponen al curs 2017-18. La fase corresponent a l'Olimpíada Internacional ha tingut lloc del 21 al 29 de juliol a Lisboa amb gran èxit per la delegació espanyola. Els cinc participants han aconseguit una medalla d'or, dues de bronze i una menció d'honor. Els millors resultats de la delegació espanyola en tota la història i el primer cop que un participant espanyol obté medalla d'or.

Des d'aquí volem felicitar a la RSEF i al seu comitè que té la responsabilitat d'organitzar la fase espanyola i de facilitar la participació en les fases internacionals, però sobre tot volem felicitar a Denís Arribas Blanco (IES Do Castro, Vigo, Pontevedra), José Antonio Castro Moreno (IES Pinar de la Rubia, Valladolid), Alejandro Epelde Blanco (Colegio Los Fresnos, Alpedrete, Madrid), Joan Hernanz i Ibáñez (Aula Escola Europea, Barcelona) i Félix Moreno Peñarrubia (IES L'Eliana, L'Eliana, Valencia), que són els autèntics herois. Alejandro va obtenir la medalla d'or, Fèlix i Joan les medalles de bronze i José Antonio la menció d'honor.

Per la nostra part un gran alegria en veure que un estudiant d'Aula Escola Europea ha obtingut un premi important, per tant també les nostres felicitacions al professorat d'Aula Escola Europea i a la Fundació Cellex pel seu ajut.

Donat els problemes de finançament actuals, no està garantida la participació espanyola en la Olimpíada Iberoamericana de la propera tardor, en qualsevol cas cap estudiant català ha estat triat per participar-hi i per tant podem dir que la nostre participació d'enguany ja ha acabat.

De totes maneres, si que volem donar al nostre suport a la RSEF i també a las de Química i Matemàtiques per la seva demanda de finançament per aquesta activitat, finançament que sempre s'havia aconseguit del Ministerio de Eduación del govern d'Espanya i que inexplicablement enguany encara ni s'ha concedit ni simplement analitzat la seva oportunitat. Cal dir que la RSEF ha finançat amb els seus fons totes les despeses que normalment cobria el Ministerio.

Malgrat aquestes dificultats no volem deixar de demanar al professorat que animin als seus estudiants a participar en aquestes proves, nosaltres no fallarem perquè estem segurs que és una activitat profitosa pels estudiants i que els que participen celebren força, independentment si s'aconsegueix algun premi o no.

Esteu atents a aquesta web, ja que per allà finals de novembre del 2018 començarem a preparar la participació catalana en la XXX Olimpíada Internacional de Física!!!!

Video de l'acte de lliurament de premis   Informació pels seleccionats
Acte de lliurament de premis   Resultats de la prova classificatòria
Anunci Olimpíada 2018   Cartell Olimpíada 2018
Galeria fotogràfica   RSEF
IPhO   Temari de l'OIF
Proves d'anys passats   Normes estatutàries de l'OIF
Núria Fuster
933248583
Darrera actualització
1 d'agost de 2018
13:26:05
Webmaster