OLIMPÍADA INTERNACIONAL de FÍSICA
FASE CATALANA
Any 2019
Benvinguts!!

Els passats dies 25 al 28 d'abril va tenir lloc a Salamanca la fase espanyola de les Olimpiades de Física.

Volem felicitar a la delegació catalana pel gran éxit assolit. Els 21 participants han aconseguit 20 premis i en particular tres medalles d'or, per la qual cosa segueix la bona participació catalana en les olimpíades de física. Per tal de visualitzar el comportament, la taula següent relaciona la proporció de premis respecte als participants, en la fila general tenim les dades globals i en la que diu Catalunya hi ha la proporció de premis obtinguda per l'equip català.

Or Plata Bronze Menció d'honor Total
General 7,3% 14,5% 21,7% 25,4% 68,8%
Catalunya 14,3% 14,3% 33,3% 33,3% 96,2%


En particular volem felicitar a les tres medalles d'or: Albert López, d'Aula Escola Europea, que va quedar en segon lloc, i a Sergi Soler i Oskar Wojdel de l'IES Jaume Vicens Vices que van quedar en les posicions cinquena i setena respectivament.

foto delegació catalana

Les proves de la fase espanyola es poden consultar des d'aquí o des de més avall.

L'acte de lliurament de premis de la fase catalana es va fer el passat dia 9 de març a dos quarts de cinc de la tarda a la sala Prat de la Riba, a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, conjuntament amb el lliurament dels premis TREC 2017 i del IV Concurs de Fotografia.

El vídeo de l'acte es pot veure des d'aquí o bé des de l'apartat de més avall.

En particular es pot seguir la conferència del Dr. Pere Grapí Vilumara, Catedràtic de Física i Química, donarà una conferència amb el títol “La química vista en dues dimensions (150è aniversari de la taula periòdica de Dimitri Mendeléiev) a partir del minut 3:29 del vídeo.

La fase internacional a Tel Aviv (Israel) del 7 al 15 de juliol i la fase Iberoamericana a El Salvador del 6 al 13 de setembre.

Per consultar els resultats de la fase de selecció aneu a l'apartat de més avall.

Independentment del resultat, la comissió organitzadora vol agrair l'esforç als 199 participants que van realitzar la prova de selecció. Tots els participants i els seus tutors mereixen el nostre reconeixement per la seva dedicació i per l’interès demostrat en la física.

Desitgem a tots els participants que les proves que hauran d'afrontar d'aquí a poques setmanes resultin tan reeixides com es mereixen.

La informació actualitzada es podrà trobar en aquesta mateixa adreça: http://scfis.iec.cat/olimpiada/.

Acte de lliurament de premis   Video de l'acte de lliurament de premis
Resultats de la prova classificatòria   RSEF
IPhO   Temari de l'OIF
Proves d'anys passats   Normes estatutàries de l'OIF
Núria Fuster
933248583
Darrera actualització
2 de maig de 2019
12:58:53
Webmaster